Om oss

Vårt äldreboende är uppkallat efter donatorerna Felix Neubergh samt Edith och Julius Bamberger. De ville bidra till ett boende i Göteborg där äldre personer med judisk anknytning ska kunna bo, trivas och känna trygghet. Ha ett gott vardagsliv, helt enkelt.

Verksamheten drivs utan vinstsyfte. 

Sedan vi startade 1995 är deras vision vår verklighet.  På Neuberghska Bambergerska Äldreboendet erbjuder vi en ombonad och hemlik miljö med en verksamhet som är anpassad efter dina behov, önskemål och förutsättningar. Byggnaden ligger i Guldheden och har 50 lägenheter med hög standard, 35 lägenheter med somatisk inriktning och 15 lägenheter för personer med demenssjukdom. Den innehåller också gemensamma utrymmen och många av dessa är konstnärligt utsmyckade. I närområdet finns det tillgång till affärer, apotek, bibliotek och kollektivtrafik.

För både kropp och själ

Vi erbjuder ett rikt utbud av aktiviteter för både kropp och själ. Ibland kommer barnen från förskolan och skolan på besök, vilket är ett mycket uppskattat inslag i vardagen. Alla judiska högtider firas traditionsenligt och maten som serveras är kosher.

Verksamheten präglas av judiska seder och bruk, men vi välkomnar också dig som har en annan trosuppfattning.

Seniorboende

Vi kan även erbjuda sex moderna seniorlägenheter för personer över 70 år som vill ha mer trygghet och social samvaro än i sitt nuvarande hem. Detta tack vare en donation från Herman Katz. Lägenheterna är på 63 och 83 kvadratmeter och har balkong. Seniorerna har möjlighet att delta i äldreboendets måltider och aktiviteter. Det behövs inget biståndsbeslut för att hyra dessa lägenheter.

Välkommen till ett levande hus med plats för glädje och gemenskap.

Intresserad av att veta mer?