Vi är stolta över vårt vackra hus

Vår byggnad är ritad av arkitekten Jan Izikowitz som är uppvuxen på Guldheden, bara ett stenkast från oss.

Ljusa och rymliga lägenheter
Alla våra lägenheter är ljusa och luftiga med stora härliga fönster. De flesta är på 40 kvadratmeter och består av ett rymligt rum med plats för säng, matbord och vardagsrumsmöbler.

I lägenheterna finns också en köksdel med kylskåp, spis och diskbänk. Badrummen är handikappanpassade och alla lägenheter, förutom fyra, har balkong.

Vi har även fem tvårumslägenheter för parboende på den somatiska enheten.

Fin innergård
Huset är byggt kring en fin innergård med växter, fontän, solur och trädgårdsmöbler. Där brukar våra boende sitta i solen eller skuggan under den sköna delen av året. När vädret tillåter dricker vi kaffe eller grillar på gården.

Korridorer med dagsljus
Våra lägenheter är fördelade på tre våningsplan. För att skapa ljus och trivsel är nästan alla korridorer uppglasade och vända mot den fina gården. Våra boende och omsorgspersonalen kan både se ut och överblicka vad som händer i huset vilket ger en känsla av trygghet.

Gemensamma utrymmen
Vi har också flera gemensamma utrymmen för måltider och aktiviteter i huset. På varje våningsplan finns ett kombinerat vardagsrum och matsal där vi serverar frukost och kvällsmål. Lunchen intar våra boende i den stora matsalen på entréplan.

På entréplan ligger också vårt bibliotek med härliga läsfåtöljer, akvarium och en imponerande kakelugn från 1700-talet. Där kan våra boende sitta och läsa, delta i aktiviteter eller bara njuta av lugn och ro i en vacker miljö.

Konstnärlig utsmyckning
För att berika våra boendes upplevelse av miljön har vi satsat extra mycket på konstnärlig utsmyckning. I matsalen finns till exempel en av Sveriges största glasmålningar under modern tid. Vi har mycket konst på väggarna och till och med hissen är utsmyckad. Delar av entréplanet är också målade med gammal teknik i dekorativa kulörer.

Andra verksamheter i huset
I den bortre delen av huset har vi sex lägenheter för trygghetsboende. Där ligger också förskolan Noaks Ark och Alexandraskolan med elever upp till sjätte klass. Vi har även en stor samlingslokal för kultur- och idrottsevenemang och en kosherbutik i huset.

Intresserad av att veta mer?