Vi vill erbjuda en meningsfull vardag

Kärnan i vår verksamhet är att erbjuda ett gott vardagsliv. Dagligen har vi olika aktiviteter för både kropp och själ där våra boende deltar utifrån sina egna förutsättningar. Våra måltidsstunder är också viktiga inslag i vardagen.

Måltiderna
Både frukost och kvällsmål serverar vi i matsalen på respektive våningsplan. På lunchen samlas våra boende i den stora matsalen på entréplanet. Alla dagar ingår också mellanmål både på förmiddagen och eftermiddagen och vid behov. Fredag kväll serverar köket en trerätters sabbatsmåltid med vita dukar, ljus och blommor på borden i stora matsalen.

Den som vill kan inta måltiderna inne i sin lägenhet.

Aktiviteter
Anslagstavlan i entrén är för det mesta full med information om olika aktiviteter. Vi erbjuder sittgymnastik, lyssnar på klassisk musik, spelar boule och tittar på film på storduk. Vi går på promenader eller åker på utflykter, grillar på gården och har samtalsgrupper. Alla judiska högtider firas traditionsenligt. När våra boende fyller år uppvaktar vi med blommor och sång.

Gammal möter ung
Ett mycket uppskattat inslag är när barnen från judiska förskolan och skolan kommer på besök till oss. Att träffas över generationsgränserna och hitta på saker tillsammans är berikande och stimulerande för både våra äldre och de unga.

Besök av närstående
Anhöriga och andra närstående är givetvis välkomna att besöka våra boende. På fredagarna går det bra att delta i sabbatsmåltiden till ett förmånligt pris efter föranmälan.

Intresserad av att veta mer?