Boendet

Har du frågor?

Tveka inte att höra av dig till oss! Vi ser fram emot att höra från dig.

Personligt boennde i trivsam miljö

För att kunna bo på vårt äldreboende ska din ansökan vara beviljad av biståndshandläggare i din hemkommun. Boendet är avsett för både personer med demenssjukdom och för personer som av andra skäl inte kan bo kvar i sin bostad.

Alla våra lägenheter är välplanerade med hög standard
Vi har fem tvårumslägenheter där det finns möjlighet till parboende. De övriga som ligger fördelade på tre våningsplan är rymliga enrumslägenheter.

Du hyr lägenheten med ett förstahandskontrakt
När du flyttar in är den redan utrustad med en höj- och sänkbar säng med madrass, i övrigt inreder du själv med egna möbler. Till lägenheten hör ett mindre källarförråd. Du ordnar själv hemförsäkring och telefonabonnemang.

Hemtjänstavgiften och kostnaden för helpension är densamma som inom den kommunala äldreomsorgen och administreras av respektive kommun.

Vardagsrum och matsal
På varje våningsplan finns ett kombinerat vardagsrum och matsal där det serveras frukost och kvällsmat. Lunch och sabbatsmåltiden intas tillsammans i den stora matsalen. Om du önskar kan du bli serverad måltiderna i din lägenhet. Du bestämmer själv vad du vill äta där, däremot måste kosherreglerna respekteras i de gemensamma utrymmena.

Bibliotek, spa och bekvämligheter
I biblioteket på entréplanet har vi en stor samling litteratur, ett akvarium, härliga läsfåtöljer och en vacker kakelugn från 1700-talet. På samma våningsplan finns också våra två stora matsalar, där den ena är utsmyckad med en av Sveriges största glasmålningar som har gjorts i modern tid.  I huset finns även tillgång till ett minispa där du kan njuta av värme och stillhet.

Natur och kultur
Huset är byggt kring en innergård med växter, en fontän och trädgårdsmöbler där du kan sitta i solen eller skuggan under årets varma dagar. Alla korridorer är vända mot gården och har glasväggar som släpper in dagsljus.

Till huset hör också en stor samlingslokal för kultur- och idrottsevenemang.

Bildgalleri

Intresserad av att veta mer?